Spørsmål og svar

Du bestiller time enkelt her på vår hjemmeside,
eller ved å ringe resepsjonen 370 40500

Du kan velge hvor, når og hos hvilken behandler du vil ha time.

Nei, du trenger ikke henvisning for å ha time hos våre terapeuter eller leger.

Ja, vår spesialist i allmennmedisin kan sykemelde. Vår Kiropraktor har også  autorisasjon til å gi sykemelding på opptil 12 uker, når det etter grundige vurderinger anses som nødvendig med sykemelding

Ser du at du ikke kommer til å rekke timen, kan du enkelt kansellere gjennom linken du har mottatt på SMS – inntil 24t før timen.

Dersom du ikke møter opp vil du bli fakturert for legentimen.

Avbestilling/endring må skje senest 24 timer før konsultasjonen for å ikke bli fakturert i sin helhet.

Dersom du ønsker at fastlegen skal kjenne til temaet og innholdet for legetimen hos Helseblikk, sender legen som behandlet deg denne informasjonen til fastlegen.

Ja, hvis det er behov for en henvisning til videre vurdering av MR og Røntgen vil vi ordne en henvisning for deg. 

Ja, det kan du. Vi har avtale med alle de store forsikringsselskapene. Du kan bestille time på vanlig måte, det eneste du trenger å ta med til timen er ditt SAK-ID nummer.

Ja, vi tilbyr ultralydundersøkelse i vår klinikk på oddensenteret i Grimstad.

For optimal effekt av injeksjonsbehandlinger er det viktig at det medikamentet/preparatet man injiserer kommer akkurat dit vi ønske er vår anbefaling og prosedyre på klinikken at alle injeksjoner settes ultralydveiledet. Dette er for å være sikker på at injeksjonen treffer de strukturene som skal behandles og på denne måten få et bedre behandlingsresultat.

Det finnes flere tilstander som frozen shoulder, tennisalbue, plantar fascitt, begynnende artrose i hofter og knær som ikke responderer optimalt på konservativ behandling som trening og behandling hvor det kan være aktuelt å forsøke injeksjonsterapi.

Ultralydveiledet injeksjon  – Pris fra kr 1450,- 

Det kommer tillegg på hvilket medikament/preperat og dosering.

  • Hovedsaklig er det tre typer injeksjoner som det står mellom. Det er Kortisjon, Prp (blodplater)  og Hyaluronsyre. 
  • Mellom disse igjen er det litt forskjeller på hvilkene tilstander det er mest effektivt og av å til er det en kombinasjon av flere. 
  • Kortisjon: 
  • Prp (blodplater) 
  • Hyaluronsyre (HA

Ja, vi tilbyr videokonsultasjon også hos våre behandlere. For å booke dette velger du videokonsultasjon og hvilken behandler du ønsker, så får du tilsendt en link til webkamera hvor timen holdes.

Ja, vi tilbyr videokonsultasjon også hos våre behandlere. For å booke dette velger du videokonsultasjon og hvilken behandler du ønsker, så får du tilsendt en link til webkamera hvor timen holdes.

En fysioterapeut utreder, behandler og forebygger sykdommer og skader i bein, ledd, muskler og sener. Fysioterapeuten kartlegger ditt behov for behandling, opptrening og rehabilitering. Målet er at du utvikler, gjenvinner eller holder ved like funksjonsevnen. Fysioterapeuten gjør ofte tester av bevegelighet, styrke og balanse. I tillegg ser fysioterapeuten det som sin oppgave å motivere og veilede deg til bedre helse.

En kiropraktor utreder, behandler og forebygger plager i muskel- og skjelettsystemet. Disse plagene kan være lokalisert hvor som helst i kroppen, men kiropraktoren behandler oftest nakke, rygg og bekken. Smertene kan ha oppstått akutt eller kommet gradvis som en overbelastningsskade. Plagene kan sitte i ledd, men også i muskulatur.

Osteopati benyttes i forbindelse med akutte og kroniske plager i muskel- og skjelettsystemet for folk i alle aldre. Osteopatibehandling har som mål å redusere smerte og legge til rette for kroppens evne til å helbrede seg selv. Sentralt i behandlingene står skånsomme teknikker rettet mot kroppens bindevevsnettverk, samt en rekke ulike teknikker som f eks triggerpunktbehandling, tøying, mobilisering og manipulasjon.

Det er ikke mulig å gå feil. Her på Helseblikk er du vårt hovedfokus og vi vil alltid sørge for at du får den riktige behandlingen. Om du kommer til kiropraktor hos oss, og vi ser at fysioterapeut eller osteopat er til det beste for deg, så vil du få anbefaling om dette.

Vår fokus er alltid på at behandlingen skal gi deg langvarig effekt. Når du velger behandling hos oss betaler du ikke for kortvarig lindring, du investerer i din egen helse. Din behandler vil kartlegge og ha dialog med deg om hva som er riktig behandling for dine plager. I noen tilfeller er dette behandling der på benk, kombinert med aktive tiltak som treningsøvelser. I andre tilfeller er ikke behandling på benk en del av behandlingsløpet.

Vi tilrettelegger best mulig oppfølging for å ivareta deg og dine behov. Så om du ønsker videre oppfølging vil vi strebe etter å tilby deg best oppfølging fra start til slutt.

Vi skreddersyr oppfølging etter dine behov og ønsker. Vi tilbyr tett oppfølging fra start til slutt om du trenger dette. Samtidig sørger vi for at det er enkelt for deg å komme i kontakt med din behandler.

Ja, det kan du. Du kan enkelt booke en ny time hos en annen behandler. Er du i tvil hvilken behandler du ønsker hjelper vi deg gjerne.

Behandling med PRP (platerikt plasma) er i realiteten injeksjonsbehandling med pasientens eget blod. I blodet finnes blodplater og i disse finnes en rekke proteiner som fungerer som veksthormoner for kroppens celler og vev.

Når vi kutter oss i huden aktiveres blodplatene slik at immunforsvaret reparerer skaden. Det samme skjer når vi skader en sene eller et ligament i kroppen.

Vi vet at disse reparasjonsprosessene er avgjørende for at vevet skal kunne bygge seg opp igjen. Hos noen stagnerer denne fasen av ulike grunner og kroppen klarer ikke lengre å reparere seg selv.

Dersom alle andre tiltak er forsøk for tilheling av en skade uten optimalt resultat (tilpasset aktivitetsnivå, sykemelding, rESWT(trykkbølge), dry needling, eksentrisk trening osv) kan PRP behandling være aktuelt å forsøke. Dette gjelder spesielt ved skader i vev som ikke gror av seg selv eller der skaden er såpass stor at sannsynligheten for normal tilheling er liten.

PRP kan benyttes ved akutte skader, for eksempel for å korte ned et sykefravær ved en idrettsskade. Spesielt ved skader på senefester og ligamenter kan det være effektfullt, da disse strukturene har liten blodsirkulasjon.

Ved PRP behandling tappes det blod fra pasienten som deretter sentrifugeres gjennom en spesielt patentert sentrifugering maskin. Dette resulterer i at en høyere konsentrasjon av blodplater samles og dette blir deretter injisert i det aktuelle området.

På grunn av sentrifugeringen sikrer man at 80-90 % av blodplatene med de aktuelle veksthormonene sprøytes tilbake igjen i det skadde vevet og trigger immunforsvaret til å skape en ny helingsprosess med påfølgende gjenoppbygging av vevet.

Normalt sett er kun en behandling nødvendig for å oppnå ønsket resultat, men i noen tilfeller trengs to. Metoden kombineres gjerne med annen behandling som ESWT(trykkbølge), dry needling og tilpasset opptrening. Det gjøres en kontroll med ultralyd etter 6-8 uker for å vurdere hvordan vevet tilheles. På bakgrunn av dette vurderes behovet for behandling nr 2.

Det er forsket på PRP nå i en 10 års periode, og ny dokumentasjon viser god effekt ved senelidelser og leddplager. PRP kan ha positiv effekt ved artrose tilstander i kne og hofte. Vi har erfart at pasienter med lett til moderat artrose kan ha god og langvarig effekt, mens de med uttalt artrose har mer varierende grad av effekt. Nyere forskning viser også at PRP i kombinasjon med hyaluronsyre gir gode resultater.

PRP kan også brukes som et alternativ til for eksempel kortison for senebetennelser.

Hyaluronsyre (HA) er et naturlig forekommende molekyl som finnes i bindevev og leddvæske, og som gir smøring og demping i et friskt og normalt ledd. Nyere studier viser at behandling med hyaluronsyre hos pasienter med artrose er en effektiv metode uten alvorlige bivirkninger.

Injeksjon av hyaluronsyre har vist seg å være effektivt på både inflammasjon og smerte, det gjenoppretter smøring og støtdemping i leddet, forbedrer leddfunksjonen, opprettholder normal væskebalanse i leddet og gjenopprette normal leddfunksjon.

For mange kan dette gi bedre livskvalitet. Injeksjon med hyaluronsyre inneholder høye nivåer av konsentrert hyaluronsyre (HA) som etterligner effekten av naturlige HA. Injeksjonen gjenskaper nivået av HA i leddet som er naturlig redusert under utviklingen av artrose.

Dersom du har artrose med store smerter i kne, hofte eller andre ledd og ingen annen behandling har hatt effekt, kan det være hensiktsmessig å forsøke behandling med HA.

En klinisk undersøkelse med røntgenbilder og ultralyddiagnostikk kan avgjøre om du er en aktuell kandidat for behandlingen. Vi anbefaler alltid at konservative tiltak som trening, tilpasset aktivitetsnivå og smertestillende tabletter forsøkes først, og trening er også et tiltak som er essensielt i etterkant av injeksjonen med HA.

Hør gjerne med din terapeut om du kan være kandidat for å delta på forskningsprosjektet AktivA (aktiv med artrose).

HA gis i form av en enkel injeksjon i leddet. Dersom det er mye synovitt(betennelse) i leddet gis det ofte også en dose med kortison for å dempe betennelsen. Normalt får man en liten dose bedøvelse før injeksjonen med HA settes.

Behandlingen kan gjentas etter behov. Erfaringsmessig vil oppfølgende injeksjoner kunne gi ytterligere bedring. Vår erfaring er at selv pasienter med relativt mye slitasje har effekt av behandlingen i 4-6 mnd.

Mange forbinder kortison med negative bivirkninger og er redde for overforbruk, men kortison er i utgangspunktet kun en syntetisk variant av et hormon vi har i kroppen, nemlig kortisol. Kortisol skilles ut i binyrebarken, og er blant annet viktig ift stressreaksjonen, men påvirker også metabolisme, immunsystemet i hjertet og vekst.

Kortison benyttes først og fremst pga sin antiinflammatoriske egenskap ved betennelse. Ved skade eller sykdom igangsetter immunforsvaret en rekke prosesser.

Når skaden er leget vil binyrene skille ut kortison for å dempe disse prosessene. Noen ganger kan kroppens reaksjon på en skade bli kraftigere enn nødvendig, og dette kan være uhensiktsmessig. Da vil behandling med kortison via injeksjon være en trygg og effektiv behandlingsmetode. Inngående kunnskap om virkning og bivirkninger er avgjørende for trygg bruk av kortison.

Kortison benyttes som et godt virkemiddel ved behandling av betennelse og plager fra slimposer, ledd og seneskjeder der inflammasjon er årsak til hevelse og smerte og ikke slitasje slik vi ofte ser ved senebetennelse. Gjennom kortisonens betennelseshemmende virkning, vil irritasjoner i ledd og slimposer betydelig reduseres, og derav smerter dempes og normal funksjon vil reetableres.

Kortison benyttes som hovedregel kun i og omkring senevev dersom alle andre behandlingstiltak ikke har ført frem, eller når rehabiliteringen hemmes av store smerter og nedsatt funksjon. En dynamisk ultralydundersøkelse er viktig for å vurdere tilstanden til senevevet. Ved degenerative senelidelser der kollagenet er preget av rupturer eller områder med svekket styrke, benyttes kortison svært sjelden.

Kortison gir effektivt smertelette og dette kan føre til at pasienten overbelaster det skadede området. Dette kan gi ytterligere skade på senen og i verste fall føre til en komplett ruptur. Bruk av kortison ved degenerative seneskader har i flere studier blitt påvist å kunne gi ytterligere skade på det kollagene vevet og skape større skade.

I akuttfasen etter en skade er det først og fremst immunforsvaret som jobber aktivt for å bygge opp igjen vevet. Bruk av kortison i denne perioden er svært uheldig selv om pasientene vil oppleve en raskere bedring. Studier viser at bruk av kortison i akuttfasen øker sannsynligheten for at pasienten får tilbakefall ila 12 måneder.

Kortison bør derfor fortrinnsvis benyttes i den mer kroniske fasen av en skade. En ”kronisk” skade oppstår dersom kroppens immunforsvar mislykkes i å reparere skaden. Dette kan være grunnet overbelastning over tid eller bruk av betennelsesdempende medikamenter (ibux, voltaren og brexidol) i akuttfasen. Dette vil hemme enzymene som stimulerer «byggecellene» lokalt i vevet og kan gi en tregere reparasjonsprosess eller føre til full stopp.

Flere behandlingsmetoder er designet for å skape ny inflammasjon i vevet, og på den måten trigge immunforsvaret til å gjenoppbygge skadet vev. Eksempler på dette er ultralydveiledet dry needling, trykkbølgebehandling og sjokkbølgebehandling.

Etter en kortisoninjeksjon er det veldig viktig at pasienten får informasjon om nødvendig avlastning i perioden etter behandlingen slik at vevet ikke overbelastes. Spesiell varsomhet må benyttes ved behandling av vektbærende sener og ligamenter/bånd. Når kortisonet er brutt ned kan opptrening igangsettes for å styrke skadet vev og unngå tilbakefall.

Denne rehabiliteringen er helt avgjørende for å oppnå varig effekt av injeksjonsbehandlingen. Opptrening etter seneskade kan være en treg og langvarig prosess. Pr i dag er det ingen dokumentasjon for behandling som dramatisk forkorter denne prosessen.

Rehabilitering av en sene kan ta fra 3-12 mnd før man oppnår normal styrke og funksjon. Behandling som lover rask smertelindring gir som regel tilbakefall på et eller annet tidspunkt.

 

Dette for å vite med 100 % sikkerhet at injeksjonen treffer de strukturene som skal behandles og på denne måten oppnå et bedre behandlingsresultat.

Regnskap

På tide med et digitalt ERP-system? Start skyreisen hos oss!

Visma

Visma.net ERP
Visma Business NXT
Visma Business

Uni Economy

For regnskapsbyråer

Rapportering

Abacus Ratio

Abacus Ratio er et fremoverlent regnskapsbyrå som tilbyr smarte løsninger.

Lønn/HR

Smarte apper til folket! Reiser, utlegg, ferie, fravær og godkjenning gjøres enkelt via telefon.

Lønnssystem

Visma.net Payroll
Visma.net Lønn
Huldt & Lillevik

Reiser og utlegg

Visma.net Expense

Ferie og fravær

Visma.net Calender

Logistikk

Våre løsninger sørger for en smooth logistikkprosess Snakk med oss først – dette kan vi!

Visma.net ERP

Lagerstyring

Håndterminal

Netthandel

Avare

Avare logistikk er en komplett lager- og logistikkløsning som er en del av Uni Micro og Soft Rig sitt skybaserte økonomisystem.

IT/drift

Bekymret for IT-sikkerhet? Vi sørger for at du sover godt om natten!

Microsoft

Microsoft 365
Microsoft Azure
Microsoft Teams

IT-tjenester

Abacus IT Nett
Abacus Klientdrift
Abacus Backup
Abacus One
Abacus NaaS
Abacus Helsesjekk

Servere og datautstyr

Møteromsløsning

Prosjektstyring

Glipper viktige elementer i prosjektene? Få grep med Visma.net Project Management!

Visma.net Project Management

Gir deg alt i én løsning: Prosjektstyring, ressursallokering, timeregistrering og fakturering.ersikt over timene i din bedrift.

Timeregistrering

eWare er et intuitivt og enkelt timeføringssystem som fortløpende gir deg full oversikt over timene i din bedrift.

Contracting Works

Ordre- og prosjektstyring med håndtering av timer, materiell og dokumentasjon mot ordre, repeterende ordre og prosjekt/anlegg.

CRM/salg

Sørg for at dine kunder får en god kundereise! Med SuperOffice får du kontroll

SuperOffice