Graviditet

Er du gravid? Svangerskapet er  en spennende tid! hver dag utvikler forsteret seg mot å bli et fullt utviklet baby. Vi har avansert ultalydmasin som kan undersøke både deg, morkake og vise forsteret i alle stadier av graviditeten. 

Ultralyd i graviditet

Ultralyd fungerer ved å sende lydbølger via en ultralydsprobe inn i vevet den møter. Når lydbølgene møter vev, reflekteres de tilbake til proben og et bilde dannes på skjermen. Bildekvaliteten kan variere fra kvinne til kvinne, da mange forhold slik som vevstype, hudtykkelse, fostervannsmengde, morkakens beliggenhet og fosterets alder og plassering påvirker hvordan bildene blir.   

Ultralyd er ikke skadelig for fosteret og kan tas på alle tidspunkt i graviditeten. Det er gjerne mest hensiktsmessig å gjøre ultralyd med innvendig ultralydsprobe frem til svangerskapsuke 11-12. Etter dette er det vanlig å bruke utvendig ultralydsprobe på magen til mor. Hvis du er usikker på hvor langt du er i graviditeten, kan det være lurt å få undersøkt deg med ultralyd så snarlig som mulig slik at du kan få den svangerskapsoppfølgingen som er vanlig for de forskjellige stadiene i graviditeten.

Hvis du ønsker at vi bruker ekstra lang tid på ultralydsundersøkelsen anbefaler vi at du booker en dobbelttime.

Svangerskapsuke 5-6:

Tidlige tegn til graviditet. Her er fosteret kun noen få millimeter stort, og man kan se plommesekken som gir næring til fosteret. 

Svangerskapsuke 7-12

Her vil man kunne se om svangerskapet ligger i livmoren, se om det er ett eller flere fostre, og man vil kunne se hjertet slår normalt.

Svangerskapsuke 12-17

Fosteret vokser og anatomien begynner å bli mer tydelig. I slutten av denne perioden vil man ofte kunne se kjønnet på fosteret. Det er ikke lov å opplyse om fosterets kjønn før etter svangerskapsuke 13+0 etter norsk lov.

Svangerskapsuke 18-19:

Rutineultralyd. Her går man nøye gjennom fosterets organer, fostervannsmengde, plassering av morkake og man setter termin for fødsel.

Svangerskapsuke 20-32:

Fosteret vokser seg større og her kan man ofte gjøre gode 3D skanninger av fosteret.  

Svangerskapsuke 32 frem til fødsel:

Her gjør man hovedsakelig vekstkontroller og sjekker at fosteret trives og har riktig mengde fostervann. 

3D/4D ultralyd

Lyst til å ta en sniktitt på hvordan fosteret ser ut?

Mette har et av markedets beste ultralyds-apparater med mulighet for 2D og 3D/4D avbildning. Dette kan ved hjelp av ufarlige lydbølger gi detaljert informasjon om fostre, morkake, fostervannsmengde, eventuelle avvik og fostres utvikling i løpet av graviditeten. 3D ultralyd gjør slik at man kan se konturer av ansikt eller avanserte bilder av fosteret i tidligere del av graviditeten. Ultralyds-undersøkelser kan utføres innvendig eller utvendig avhengig av problemstilling eller graviditetslengde.

 

Det er mange forhold som kan påvirke bildekvaliteten. Kvinner har forskjellige vevstyper og disse kan avbilde ulikt. Hos gravide vil i tillegg fosterets plassering, hudtykkelsen, plassering av morkaken, samt mengde fostervann påvirke bildekvaliteten eller gjøre det vanskelig å få gode 3D bilder. Dette gjør også at det er en sjanse for at eventuelle avvik på eggstokker, livmor eller foster ikke vil vises på ultralyds-undersøkelsen.

NB. For timer til 3D/4D ultralyd er det nødvendig med forlenget konsultasjon (inntil 60 min) for å kunne bearbeide bildene som tas.

BEKYMRINGER

Med en graviditet kan også følge bekymringer, smerter, blødninger eller andre plager. Ta kontakt om det er noe som bekymrer deg. 

Regnskap

På tide med et digitalt ERP-system? Start skyreisen hos oss!

Visma

Visma.net ERP
Visma Business NXT
Visma Business

Uni Economy

For regnskapsbyråer

Rapportering

Abacus Ratio

Abacus Ratio er et fremoverlent regnskapsbyrå som tilbyr smarte løsninger.

Lønn/HR

Smarte apper til folket! Reiser, utlegg, ferie, fravær og godkjenning gjøres enkelt via telefon.

Lønnssystem

Visma.net Payroll
Visma.net Lønn
Huldt & Lillevik

Reiser og utlegg

Visma.net Expense

Ferie og fravær

Visma.net Calender

Logistikk

Våre løsninger sørger for en smooth logistikkprosess Snakk med oss først – dette kan vi!

Visma.net ERP

Lagerstyring

Håndterminal

Netthandel

Avare

Avare logistikk er en komplett lager- og logistikkløsning som er en del av Uni Micro og Soft Rig sitt skybaserte økonomisystem.

IT/drift

Bekymret for IT-sikkerhet? Vi sørger for at du sover godt om natten!

Microsoft

Microsoft 365
Microsoft Azure
Microsoft Teams

IT-tjenester

Abacus IT Nett
Abacus Klientdrift
Abacus Backup
Abacus One
Abacus NaaS
Abacus Helsesjekk

Servere og datautstyr

Møteromsløsning

Prosjektstyring

Glipper viktige elementer i prosjektene? Få grep med Visma.net Project Management!

Visma.net Project Management

Gir deg alt i én løsning: Prosjektstyring, ressursallokering, timeregistrering og fakturering.ersikt over timene i din bedrift.

Timeregistrering

eWare er et intuitivt og enkelt timeføringssystem som fortløpende gir deg full oversikt over timene i din bedrift.

Contracting Works

Ordre- og prosjektstyring med håndtering av timer, materiell og dokumentasjon mot ordre, repeterende ordre og prosjekt/anlegg.

CRM/salg

Sørg for at dine kunder får en god kundereise! Med SuperOffice får du kontroll

SuperOffice